Digitaalinen edelläkävijyys jatkuu Riihimäen Teatterissa!

Riihimäen Teatterin #digiteatteri jatkaa toimintaansa vuosina 2018 ja 2019. Toiminnan jatkon mahdollistaa Suomen kulttuurirahaston päärahastosta myönnetty 95 000 euron apuraha Digiteatterin uudet mahdollisuudet –hankkeelle.

Vuonna 2017 Riihimäen Teatteri toteutti Digitaalinen yleisötyö –hankkeen Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella. Tällöin teatterissa kokeiltiin millaisia taiteellisia sisältöjä sosiaalisen median kanaviin voidaan tuottaa ja millaisia mahdollisuuksia digitaalisuus voisi tuoda teatteritaiteen käyttöön. Vuoden 2017 aikana digitaiteilijat Maria Oiva ja Jyrki Pylväs toteuttivat teatterin olemassa olevaan ohjelmistoon linkittyviä digitaalisia sisältöjä ja täysin itsenäisiä teoskokeiluja. Hankkeen aikana tuotettuihin sisältöihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.digiteatteri.fi.

”Itsenäiset teoskokeilut tuntuivat onnistuneilta ja kiinnostavilta. Halusimme lähteä kehittämään nimenomaisesti tätä taiteellista suuntaa digitaalisen näyttämöllämme. Hyvä teosidean yhdistäminen digitaalisen näyttämön välineisiin selkeästi kannatti!” iloitsee Riihimäen Teatterin toimitusjohtaja Matti Arnkil saadusta apurahasta.

Digiteatterin uudet mahdollisuudet –hanke kestää 1.4.2018-31.3.2019 välisen ajan ja tarkoituksena on toteuttaa koko vuoden kestävä esityksellinen kokonaisuus, joka rakentuu tietovuotaja Chelsea Manningin elämäntarinan varaan. Hankkeessa hyödynnetään vuonna 2017 kartutettua osaamista ja sitä yhdistetään myös oikealla näyttämöllä tapahtuviin esityksiin. ”Tarkoituksenamme on tutkia miten erilaiset teatterin esityskanavat voivat tukea ja rikastuttaa toisiaan. Keskiössä on luonnollisesti hetkessä tapahtuvat kohtaamiset, jotka ovat teatterin ytimessä.” valottaa Matti Arnkil suunnitelmia. Itse digitaaliselle näyttämölle valmistuva teos kulkee nimellä Kaaosperhonen. Se tulee olemaan toisiinsa kytkeytyvien ja keskenään vuorovaikutuksessa olevien tapahtumien, tilojen ja esitysten verkosto.

 

Vuoden 2017 lehdistökuvat #digiteatterista: https://flic.kr/s/aHskte54PU

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Matti Arnkil, 050 467 0276, matti.arnkil@riihimaenteatteri.fi