#digiteatteri valtaa itselleen oman näyttämön

#digiteatteri on Riihimäen Teatterin uusin näyttämö.

#digiteatteri tekee esityksiä digitaalisille alustoille, näyttämöille. Se tutkii live-esityksen ja digitaalisuuden suhdetta: millainen tämä suhde voisi olla? #digiteatteri kyselee mitä jos? ja jos ja jos. #digiteatterin kantavina voimina työskentelevät digitaiteilija Maria Oiva ja digiasiantuntija Jyrki Pylväs.

“Koko maailma on näyttämö.” William Shakespeare 

”Mitä tarkoittaa näyttämö? Teatterissa on näyttämö, yksi tai useampia. Näyttämö on paikka, jossa esitys tapahtuu. Filosofisesti voidaan sanoa, että näyttämö on paikka, jonka ääreen yhteisö kokoontuu katsomaan itseään. Näyttämö on paikka jossa yhteisö kohtaa pahimpia pelkojaan. Toisaalta näyttämö on yhteisölle väline harjoitella uusia yhdessä olemisen tapoja,” tarkentaa digitaiteilija Maria Oiva ajatustaan näyttämöstä
”Tällä näyttämöllä käännämme katseemme kohti digitaalisuutta esityksen ja esittämisen kautta. Teatterina haluamme tutkia millaisia muotoja taiteenmuotomme voi saada tässä ajassa. Haluamme olla etulinjassa miettimässä, mihin suuntaan teatteri on muodoltaan kulkemassa,” toimitusjohtaja Matti Arnkil avaa #digiteatterin suhdetta Riihimäen Teatterin strategiaan.

“Digitaalisuus ei ole vain yksi asia, se on lavea horisontti jossa operoidaan.” vapaasti Jussi Parikka

#digiteatteri kokeilee. Se hakee uudenlaisia kohtaamisen tapoja ja tasoja. Se on luonteeltaan sosiaalinen ja vuorovaikuttava. Se koettaa operoida niin teosmuotojen, tuotannollisen rakenteen kuin työskentelytapojenkin tasolla.

MITEN JA MISSÄ OLEMME JUURI NYT

  • YouTube: Riihimäen Teatterin tili. Täällä on TEATTERI -sarja ja Maria Virtanen Korhonen.
  • Twitter: @digiteatteri. Twiittejä digiteatterista, digitaiteesta ja sen ilmiöistä.
  • Instagram: @digiteatteri. InstaStories: digitaiteilijan päiväkirjaa.
  • SoundCloud: Riihimäen Teatteri. Esityspodcast. Maria Oiva keskustelee vieraan kanssa jostakin teemasta Riihimäen Teatterin esityksen fasilitoimana.
  • Kaikkialla somessa olemme läsnä #digiteatteri

#digiteatteri on näkyvin osa Digitaalinen yleisötyö –hanketta, jonka Riihimäen Teatteri toteuttaa vuonna 2017 Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella.

Lisätietoja:
Maria Oiva, maria.oiva@riihimaenteatteri.fi, 044 752 6690, Twitter: @MariaOiva
Matti Arnkil, matti.arnkil@riihimaenteatteri.fi, 050 467 0276, Twitter: @mattiarnkil