Eko-Riksu Jr. ottaa manttelin vastaan Riihimäen Pääsiäisessä

”Meillähän on Eko-Riksun kanssa sopimus, että minä hoitelen jatkossakin hänen keikkansa, vähän kuin stuntmiehenä,” naurahtaa Janne Kataja, legendaarisen Eko-Riksun esittäjä. Janne ei tänä vuonna seikkaile Riihimäen Pääsiäisessä Eko-Riksuna. Hän osallistuu tapahtumaan tällä kertaa ihan vaan riihimäkeläisenä. Kataja on ylpeä hienon kaupunkitapahtuman elinvoimaisuudesta, vielä 20 vuotta sen aloittamisesta. Riihimäen Pääsiäisen isänä pidetään kaupunginpuutarhuri Tero Westerlundia, joka myös keksi Eko-Riksun nimen. Janne Kataja loi puolestaan pääsiäisen suositun hahmon.

”Nyt mahtavan pääsiäisjäniksen perillinen ottaa tapahtuman haltuun! Legendaarinen Janne Katajan esittämä Eko-Riksu ei siis tee paluuta Riihimäen Pääsiäisessä vaan hänen manttelinperijänsä Eko-Riksu Jr,” toteaa Riihimäen Teatterin toimitusjohtaja Matti Arnkil. 

Riihimäen Pääsiäisessä Eko-Riksu Jr. tuo Riihimäen Teatterin tervehdyksen ensi syksynä ensi-iltansa saavasta Janne Katajan Riihimäki -esityksestä. Tulevassa ensi-illassa Eko-Riksu on vahvasti läsnä. ”Eko-Riksu on keskeinen hahmo Jannen uran alkuvaiheessa, tulemme näkemään hahmosta uuden tulkinnan näyttelijöidemme tekemänä,” ohjaaja Janne Saarakkala valottaa tulevaa esitystä.

Riihimäen Pääsiäinen järjestetään 15.-16.4.2017.