Kirjaklubi starttaa teatterin Taidelainaamossa 6.3.2018

KIRJAKLUBI RIIHIMÄKELÄISILLE TAIDELAINAAMOSSA

Keväällä 2018 riihimäkeläiset toivotetaan tervetulleiksi romaanin pariin Riihimäen Teatterin Taidelainaamoon. Teatterin näyttelijä Katja Peacock lukee kahdeksan keväisen iltapäivän aikana Anne Leinosen Viivamaalarin (2013). Kirjaklubin tarkoituksena on tarjota riihimäkeläisille mahdollisuus nauttia rennosti kirjasta ja keskustelusta. Tilaisuus on avoin kaikille.

Leinosen Viivamaalari on maaginen romaani kahdesta naisesta ja kaupungin halki maalatusta viivasta:

Päivä ei ala hyvin: aamukahvilla nainen huomaa, että tuttu pihavaahtera on kadonnut. Siis kadonnut, ei kaadettu. Vai muistaako hän väärin: onko vanha sairaus palannut hämärtämään mieltä? Ja miksi sinkkiämpäriä kantava maalarinainen sutii kotikadun poikki valkoista viivaa?

Kun työresurssitoimisto antaa naiselle uuden ammatin, hämmennys on yhtä syvä kuin muillakin työarpajaisten uhreilla – mitä ihmettä tekee käsitetaiteilija? Kotikadulle sudittu viiva tuntuu olevan johtolanka: ehkä maalarinainen, Ursula, voi opettaa tekemään taidetta. – Kirjasampo

Leinosen Viivamaalari valittiin yhdessä kaupungin kirjaston kanssa. Kirjan valintaan vaikutti Peacockin mukaan kotimaisuuden ja aihepiirin ajankohtaisuuden lisäksi varsinkin sen tyylilaji, maaginen realismi, joka sopii kevääseen ja on myös Peacockin itsensä lempityylilajeja.

INFO
Aika: tiistaisin 6.3. – 24.4.2018 kello 17.00
Paikka: Riihimäen Teatterin Taidelainaamossa (teatterin aula, Hämeenaukio 1, 11100 Riihimäki)

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Yksi kerta kestää noin tunnin ja tilaisuudessa on aikaa myös keskustelulle.
Scandic Riihimäen kahvio palvelee tapahtuman ajan ja kirjaklubiin osallistuville on luvassa kahvi- ja pullatarjous!

Ennakkoilmoittautuminen: Riihimäen Teatterin lipunmyynti info@riihimaenteatteri.fi / 044 375 0300 (avoinna ti-ke kello 12-15 ja to-pe kello 15-18).

Kuvassa näyttelijä Katja Peacock

Nähdään teatterilla!