Elämä


Ensi-ilta: 16.03.2018

Elämä kertoo iäkkään ihmisen perinnöstä, hänen elämäntarinastaan, jonka arvon nuoruutta palvova yhteiskuntamme on unohtanut.

“Vanhukset ovat ’tietäjiä’, heissä on enemmän elämää kuin meissä, koska he ovat kokeneet koko elämänkaaren. On itsestään selvää, että vanhus on hauras, hänellä voi olla tuskia ja jokainen päivä on luopumista – mutta samalla hänen läsnäolonsa on järisyttävä, henkeäsalpaava. Lopussa elämän palo vahvenee, se syvenee, huutaa: Minä olen tässä. Minä elän.” Cilla Back

Elämä on teos, jossa kahden eri-ikäisen esiintyjän, Riikka Puumalaisen ja Mirja Tukiaisen liikkeet ja elokuvataiteilija Kim Saarisen dokumenttielokuvamaiset videot punoutuvat eläväksi installaatioksi. Teoksen musiikista vastaa Antti Raekallio.

Monitaiteellista Elämä-teosta työstäessään ohjaaja Cilla Back työryhmineen on tehnyt yhteistyötä vanhusten hoitolaitosten asukkaiden kanssa Kuopiossa ja Pohjois-Italiassa. Kerätyt tarinat, sanat, äänet, liikkeet ja kohtaamiset muodostavat esityksen, jonka nimi on Elämä.

Elämä nähdään Riihimäen Teatterissa osana teattereiden välistä Akseliteatteritoimintaa.

Esityksen ensi-ilta oli Kuopiossa Tanssiteatteri Minimissä 5.10.2017. Suomen Kulttuurirahasto ja Pohjois-Savon rahasto ovat tukeneet projektia.

YHDISTÄ TEATTERI & RUOKAILU

Elämä-esityksen yhteyteen on mahdollista tilata herkullinen ateriakokonaisuus Scandic Riihimäestä. Nauti teatterista ja illallisesta saman katon alla! Pöytä katetaan toiveen mukaisesti ennen esitystä tai sen jälkeen.

Elämä-menu
Parsacappucino
Loimulohta, varhaisperunoita, tartarkastiketta
Raparperipaistosta vanilijajäätelöä

47€/hlö (sis. alv. 5,04 euroa)
Menu sisältää pääsylipun Elämä -esitykseen.
Ruokapaketit tilataan teatterin lipunmyynnistä lipputilauksen yhteydessä.
Scandic Riihimäki ottaa huomioon myös erityisruokavaliot.

Esitykset:

Ensi-ilta: 16.03.2018
Liput: Nettilippu 20€, muut 23/21/15€
Kesto: 1h 10min
Esitykset:

Riihimäen Teatteri

Hämeenaukio 1, 11100 Riihimäki

Lippukassa avoinna:
ti–ke klo 12–15
to-pe klo 15-18
sekä 1h ennen esitystä

info@riihimaenteatteri.fi

puh. 044 3570 300


Tykkää meistä facebookissa

Flickr-galleria