Pähkinänsärkijä – ensi-ilta 14.12.2018


Ensi-ilta: 14.12.2018

Hurmaava koko perheen klassikkobaletti!

On jouluaatto ja Marie saa joululahjaksi kummisedältään erikoisen Pähkinänsärkijä-nuken. Jo samana iltana nukke iskee hänelle silmää. Marien harmiksi kukaan ei usko moista tapahtuneen. Hän kuitenkin luottaa vahvasti omaan kokemukseensa ja saa selville, että Hiirikuningatar on taikonut kummisedän veljenpojan nuken sisälle vangiksi. Alkaa seikkailu, joka vie Marien mukaansa satumaiseen maailmaan.

Pähkinänsärkijä on maailmanlaajuisesti tunnettu balettiklassikko, josta on tehty lukuisia muunnelmia näyttämölle, lastenkirjoihin ja elokuviin. Nyt näyttämöllä nähtävä baletti palaa alkuperäisen, vuonna 1816 julkaistun E.T.A. Hoffmannin sadun juurille. Satu on ylistys lapsen luovuudelle ja mielikuvitukselle. Samaan aikaan se kertoo nuoren tytön rohkeudesta ja rakkauden lumouksesta, joka murtaa synkimmänkin taian.

Baletissa tanssii Etelä-Hämeen Tanssiopiston opiskelijoita ja baletin ammattitanssijoita. Tanssijoiden lisäksi roolin saa nukketeatteritaiteilija Hannu Räisän luoma Pähkinänsärkijä-nukke sekä Riihimäen Teatterin näyttelijä Katja Peacock Marien äidin roolissa. Lavalla nähdään visuaalisesti loistava baletin maailma pukuineen ja upeine koreografioineen.

ESITYSINFO

OHJAUS, KÄSIKIRJOITUS JA DRAMATISOINTI: Maiju Milad
KOREOGRAFIA: Virve Olsson
NUKKE: Hannu Räisä
ESIINTYJÄT: Pähkinänsärkijän nimikkoroolissa nähdään Marcus Björkbom, joka on valmistunut Suomen kansallisoopperan balettioppilaitokselta tanssijaksi. Kummisetä Drosselmeierin roolissa tanssivat Oskari Turpeinen ja Tuomas HyvönenEtelä-Hämeen Tanssiopiston opiskelijat, vierailevat baletin ammattilaiset sekä Katja Peacock

TUOTANTO: Riihimäen Teatteri ja Etelä-Hämeen Tanssiopisto
KESTO: n. 1 h 50 min (sis. väliajan)


Ensi-ilta: 14.12.2018
Liput: 15/10€
Kesto: 1h 50 min

Esitykset:

Ensi-ilta:14.12.2018
Liput:15/10€
Kesto:1h 50 min
Esitykset:

Riihimäen Teatteri

Hämeenaukio 1, 11100 Riihimäki

Lippukassa avoinna:
ti–ke klo 12–15
to-pe klo 15-18
sekä 1h ennen esitystä

info@riihimaenteatteri.fi

puh. 044 3570 300


Tykkää meistä facebookissa

Flickr-galleria