Vuoden 2017 yhteisresidenssiin valittiin Riksu Underground

Riksu Underground

Vuonna 2015 Riihimäen Teatteri toteutti Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella Residenssihankkeen. Hankkeen aikana kehitettiin yhteisresidenssitoimintaa yhdessä residenssiin kutsutun Todellisuuden tutkimuskeskuksen kanssa. Syksyllä 2017 tätä yhteisresidenssitoimintaa kehitetään edelleen riihimäkeläislähtöisen Riksu Undergroundin (RUG) kanssa. Riksu Undergroundin jäsenistä mukana ovat Emmi Ihalainen, Suvi Ali-VarpulaAlli MattilaNelli Ojapalo ja Niina Tauru.

Riihimäen Teatterin yhteisresidenssi ei rajoitu vain tilojen ja tekniikan käyttöön, vaan taiteellista työtä tehdään laajamittaisesti yhteistyössä, kuitenkin niin, että residenssitaiteilijat tavoittelevat itselleen asettamia taiteellisia päämääriä ja vastaavat näin taiteellisesta kokonaisuudesta itsenäisesti.

RUG:illa on taiteellinen vapaus ja riippumattomuus lipunmyyntivaatimuksista. Yhteisresidenssi 2017 jalkautuu Riihimäen Teatterin tilojen ulkopuolelle. RUG on omalta osaltaan työskentelemässä Riihimäen Teatterin strategisten toiminnan tavoitteiden eteen avaamalla teatterimme toimintaa riihimäkeläisiin päin ja osallistumalla voimakkaammin heidän arkeensa. Tämän vuoksi yhteisresidenssissä tuotettava Palavan pupun tanhu –esitys toteutetaan paikkalähtöisenä ja riihimäkeläisiä osallistavana.

Palavan pupun tanhu
Palavan pupun tanhu on kehollinen rituaaliesitys, joka inspiroituu Riihimäestä mielenmaisemana.
Esitys tarkastelee kaupunkia vastakohtien risteysasemana ja räjäyttää löytämänsä ainekset absurdiksi ja törkeäksi kokonaisuudeksi, jossa ei voi olla varma, tapahtuiko kaikki oikeasti.

Pitsa vie miestä Hämeenkadulla.


Pupu on jo tulessa.

Palavan pupun tanhu –esityksen ensi-ilta on lauantaina 26.8.2017.

Lisätietoja antaa Matti Arnkil, 050 467 0276, matti.arnkil@riihimaenteatteri.fi.