Vuoden Teatteri 2017 aloittaa kiinteistösijoittajana

Vuoden Teatteriksi valittu Riihimäen Teatteri laajentaa toimintaansa kiinteistösijoittamisen saralle. Tarkoituksena on sijoittaa osakeyhtiön vapaata pääomaa ja tarjota tätä kautta kaupungin taiteilijoille ja taiteelle uusia tiloja.

-Riihimäen esittävän taiteen puolella työskentelevillä henkilöillä on pitkät perinteet kiinteistösijoittamisessa. Ajattelimme hallituksemme kanssa, että miksi emme mekin aloittaisi sijoitustoimintaa, toteaa toimitusjohtaja Matti Arnkil. Riihimäen Teatteri hakee tällä hetkellä taiteen tekemiseen sopivia tiloja Riihimäeltä ja ympäristökunnista.

-Saamme yhteiskunnalta paljon avustusten muodossa, nyt haluamme jakaa tätä hyvää yhä laajemmalle joukolle taiteilijoita, avaa Arnkil yhtiön ajatusta kiinteistösijoittamisen taustalle. Yhtiöllä on vielä selvittämättä voiko myönnettyä kaupunginavustusta ja valtionosuutta myös käyttää paikallisen taiteen tukemiseen.

-Haluamme osaltamme tukea elävän Riihimäen syntyä ja kasvua. Meistä on jo pitkään tuntunut, että täällä kuulutetaan liikaa talouskurin perään. Haluamme saada Riihimäestä jälleen eteläisen Suomen sykkivän taidekeskuksen, joka vetää yleisöä koko Suomen mitalta, kertoo Matti Arnkil. Ensimmäiset taidetilat ovat taiteilijoiden ja yleisön käytössä näillä näkymin 1.4.2018. Osakeyhtiön on tarkoitus remontoida hankkimansa tilat kunkin taiteilijan tai taidelajin tarpeiden mukaan.

-Onhan tässä omakin lehmä ojassa, haluasin nimittäin omalle kaulahuivikokoelmalleni pysyvän näyttelytilan ja hallituksemme oli sitä mieltä, että nämä merkittävät kulttuuriesineet olisi hyvä saada kansan nähtäville. Meillä on jo kiikarissa varsin keskeinen tila Riihimäeltä ja olemme aloittaneet neuvottelut. Tulevaan näyttelyyn on valikoitumassa rakkaimmat huivini, joita on tällä hetkellä noin 150 kappaletta, iloitsee Arnkil.