Vuoden Teatteri 2017 on Riihimäen Teatteri!

Riihimäen Teatteri on valittu Vuoden Teatteri 2017 -palkinnon saajaksi!

Valinnan teki eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala, jonka apulaisina esiraadissa toimivat Teatteri Telakan tuottaja Pertti Huovinen, Tanssin talo ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki, Temen puheenjohtaja valosuunnittelija, lavastaja Kalle Ropponen ja STEFI:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi. Palkinnon jakaa Tuomo Puumala Maailman Teatteripäivänä 27.3.2017.

Puumala kuvailee Riihimäen Teatteria seuraavasti:
”Riihimäki on avannut teatterinsa ovia ennakkoluulottomasti ja ojentanut kätensä vapaan kentän suuntaan. Erilaisten yhteistyöhankkeiden määrä hakee teatterin kokoluokassa vertaistaan. Riihimäki on valmistautumassa 2020- lukuun ennakkoluulottomalla otteella kaikilla rintamilla. Työn tuloksena riihimäkeläiset ja kauempaakin tulevat pääsevät nauttimaan lukuisista ensi-illoista ja erityyppisistä esityksistä tiuhaan tahtiin. Esitykset saavat yhteistyön kautta myös pidemmän kaaren ja laajemman yleisön.

Suuren vaikutuksen minuun teki Riihimäellä myös teatterin sisäinen maailma, jossa jokainen henkilökunnan jäsen on yhtä arvokas. Se näkyi ja kuului kaikessa tekemisessä. Satavuotias Suomi ansaitsee juuri tätä: Yhdessä tekemistä, tinkimätöntä asennetta ja titteleiden jättämistä narikkaan.”

”Riihimäen Teatterille Vuoden Teatteri –palkinnon saaminen on merkittävä asia. Olemme tehneet valtavasti töitä, jotta nousisimme teatterikentän kärkikastiin.” kuvailee teatterin toimitusjohtaja Matti Arnkil tunnelmiaan.

”Teatterissamme jokaista tekijää arvostetaan samalla tavalla ja kaikilla on mahdollisuus olla vaikuttamassa teatterimme toiminnan suuntaan. Minusta on erittäin hienoa, että Tuomo Puumala on nostanut tämän erikseen esille. Työskentely Riihimäen Teatterissa on ihmisarvoista ja hierarkiavapaata, eikä tämä ole itsestäänselvyys nykyisellä työkentällä.” jatkaa Matti Arnkil.

Riihimäen Teatteri täytti juuri viime vuonna 70 vuotta. Teatteri toimii kaupungin 100 % omistamana osakeyhtiönä. Viime vuonna vakinaista henkilökuntaa oli yhteensä 12 työntekijää ja yhteensä teatteri työllisti 54 työntekijää. Riihimäen Teatteri tuottaa vuosittain vähintään kaksi omaa ensi-iltaa teatterisaliin ja tämän lisäksi teatteri vie esityksiään teatteritalon ulkopuolelle. Vuonna 2017 teatteri aloitti akseliteatteritoiminnan yhteistyössä Tanssiteatteri Minimin kanssa. Akseliteatteritoiminta tuo Riihimäen Teatteriin lukuisan joukon esityksiä, joista osa on yhteistuotantoensi-iltoja.

Vuonna 2016 Riihimäen Teatteri saavutti 17 544 kävijää. ”Taiteellisesti vuosi 2016 oli huikea. Teatterissamme nähtiin kolme kantaesitystä ja kaksi ihmisläheistä draamaa. Juhlavuotemme kruunasi kutsu Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon toisena vuonna perätysten”, sanoo toimitusjohtaja Matti Arnkil.

Riihimäen Teatterin lehdistökuvat: https://www.flickr.com/gp/riihimaenteatteri/rf9X3r
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Matti Arnkil, p. 050 467 0276, matti.arnkil@riihimaenteatteri.fi

Vuoden Teatteri  -palkinnosta
Suomen Teatterit ry nostaa vuosittain esille suomalaisen teatterivalion valitsemalla Vuoden Teatteriksi suomalainen ammattiteatterin, joka on erityisen ansioitunut toiminnassaan tuottamalla elämyksiä yleisölleen, toimimalla viihtyisänä työyhteisönä henkilökunnalleen, edistämällä paikkakuntansa kulttuurielämää tai toteuttamalla muuta erityistä tehtävää toimintaympäristössään.

Aiemmat vuoden teatterit
2016 Teatteri Telakka
2015 Seinäjoen kaupunginteatteri
2014 Teatteri Viirus
2013 Teatteri Jurkka
2012 Suomen Kansallisteatteri
2011 Espoon kaupunginteatteri
2010 Unga Teatern
2009 Teatteri Avoimet Ovet
2007 Tanssiteatteri Minimi
2005 Q-teatteri
2003 Kajaanin Kaupunginteatteri
2001 Wasa Teater
1999 KOM-teatteri
1997 Tampereen Teatteri
1996 Svenska Teatern

Lisätietoa kilpailusta: http://www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/kilpailut/
Suomen Teatterit ry, Hanna-Reetta Schreck,
p. 09 2511 2150, hanna-reetta.schreck@suomenteatterit.fi