Vuoden Teatteri 2017 teki hattutempun!

PUOLUSTUSVOIMAT, rakastettuni 2017

”Olen tavattoman onnellinen ja täynnä ylpeyttä työryhmämme puolesta,” kuvailee ohjaaja-näytelmäkirjailija Elina Snicker tuntemuksiaan, kun hän sai tiedon kutsusta Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon 2017. Toden totta: Riihimäen Teatterin PUOLUSTUSVOIMAT, rakastettuni –esitys nähdään osana Teatterikesän pääohjelmistoa eli Riihimäen Teatteri on saanut kutsun jo kolmantena vuotena perätysten.

PUOLUSTUSVOIMAT, rakastettuni –esitys tapahtuu varuskuntakaupungissa, nykyhetkessä. Eläköityvä upseeri on tehnyt pitkän uran armeijassa ja varautunut koko elämänsä sotaan, jota ei koskaan tullutkaan. Miten elää vielä sen jälkeen, kun se mitä on aina ollut, mikä on aina toistunut, murtuu? Samaan aikaan upseerin 19-vuotias tytär lähtee vapaaehtoisena armeijaan loukkaantuneena siitä, ettei valtio kutsu häntä palvelukseen.

Teos käsittelee ihmisen ankaraakin suhdetta omaan kehoonsa, ja inhimillistä tarvetta olla tärkeä osa yhteisöä. Näytelmän henkilöt ovat omimmillaan saadessaan olla vastuussa isojen joukkojen toiminnasta, suuresta mittakaavasta. Elämänmuutoksen edessä heidän on vaikea kohdata toinen yksilönä, tai olla vastuussa edes omasta itsestään. Oma kehokin tuntuu vieraalta, turhalta ja amputoidulta, kun se ei ole osa suurempaa, järjestelmällisesti toimivaa kokonaisuutta.

Esitys sai kantaesityksensä Riihimäen Teatterissa 25.2.2017.

”Olemme tehneet hyvältä pohjalta kovasti töitä, jotta olemme voineet antaa taiteen kukoistaa teatterissamme. Tämä kutsu on yksi osoitus siitä, että annamme taiteelle todella tilaa,” selventää taiteellinen johtaja Janne Saarakkala näkemystään siitä, miksi Riihimäen Teatteri on kutsuttu kolmantena vuonna perätysten pääohjelmistoon.

PUOLUSTUSVOIMAT, rakastettuni -esitykset Tampereen Teatterikesässä

Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä la 12.8. ja su 13.8.

www.teatterikesa.fi

Liput myy: www.lippu.fi

”Tämä on täysin poikkeuksellista, että teatteri olisi pääohjelmistossa kolmena vuonna perätysten! Nyt viimeistään luulisi hitaiden hämäläistenkin heräävän siihen tosiasiaan, että heillä on yksi Suomen taiteellisesti korkeatasoisimmista teattereista,” toteaa toimitusjohtaja Matti Arnkil pääohjelmistokutsusta.

Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon kutsutaan joka vuosi suomalaisen teatterikentän parhaimmistoa. Kunnia osui Riihimäen Teatterin kohdalle jo kolmannen kerran: viime vuonna teatteri esiintyi ohjelmistossa Riihimäen Teatterin ja Näyttämö 3T:n yhteistuotannolla The Grimm Book of Horrors ja vuonna 2015 Harmony Sisters -esityksellä (hassua, tämäkin oli Elina Snickerin kirjoittama). Molemmat esitykset ovat olleet saaneet kantaesityksensä Riihimäen Teatterissa.

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista. Ohjelmistoon valitaan joka vuosi korkealaatuisia kotimaisia ja kansainvälisiä esityksiä. Vuonna 1968 perustettu Tampereen Teatterikesä järjestetään tänä vuonna 7.8.-13.8.2017, 49. kertaa.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Matti Arnkil, 050 467 0267, matti.arnkil@riihimaenteatteri.fi

PUOLUSTUSVOIMAT, rakastettuni –lehdistökuvat osoitteessa: https://www.flickr.com/photos/riihimaenteatteri/albums/72157677067598463