Nauru voi parantaa - tai ainakin helpottaa oloa!

Best of Saikkua, kiitos!

  • Esityskausi: 26.9. - 28.9.2024
  • Kesto: n. 2 h (sis. väliajan)
  • Liput: 37€ (peruslippu) / 33€ (eläkeläinen, ryhmä) / 29 € (opiskelija, työtön)

Jäikö sinulta joku osa huippusuositusta Saikkua, kiitos! -trilogiasta näkemättä? Vai oletko nähnyt kaikki ja haluaisit katsoa ne uudelleen, mutta et ehdi rientää kolmeen eri esitykseen? Ei hätää!

Best of Saikkua, kiitos! tuo kaikkien esitysten parhaat palat yhteen!

Osta liput -linkit vievät Lippu.fi -verkkokauppaan.

Esitys Liput
To 26.9.2024 klo 18:00 Osta lippu
La 28.9.2024 klo 14:00 Osta lippu

Jokaisella on kokemuksia lääkärikäynneistä, joten samaistumispintaa on kaikilla. Esityksessä ei kuitenkaan olla koko ajan pelkästään lääkärissä, vaan hommasta otetaan kaikki irti. Tekijät lupaavat, että aivot voi jättää narikkaan ja nauraa niin, että hävettää. Ismo Leikolan lauluistakin parhaat ovat mukana. Vuosien aikana tekstit ja tapahtumat ovat muuttuneet ja sopeutuneet uusiin tilanteisiin, mutta esitysten ydin on säilynyt. Lääkärissä käynti voi olla hauskaa!

 

Kaikki alkoi Saikkua, kiitos! -esityksestä. Hupailun näki neljännesmiljoona katsojaa. Tekijät eivät aluksi edes ymmärtäneet kuinka herkulliseen ja suosittuun aiheeseen he olivat tarttuneet. Suomalainen terveydenhuolto lääkäreineen ja potilaineen on aiheena todellinen runsaudensarvi, josta riittää koko ajan uutta kerrottavaa. Yleisö halusi lisää, joten työryhmä teki jatko-osan Lisää saikkua,kiitos! Sekään ei vielä riittänyt, joten työryhmä teki kolmannenkin esityksen, joka kantoi nimeä Saikkua, kiitos! osa 3. Ja nyt Best of Saikkua, kiitos! kokoaa kaiken yhteen.

Rooleissa: Ville Keskilä, Kalle Pylvänäinen ja Jukka Rasila

 

Tiesitkö?

Ensimmäisen osan käsikirjoittajina olivat Kalle Pylvänäinen ja maailman hauskimmaksi mieheksi valittu Ismo Leikola. Leikola on myös tehnyt sanoitukset trilogian kaikkiin lauluihin. Ensimmäisessä osassa yhtä pääosaa näytteli Mikko Kivinen, mutta hän joutui myöhemmin jäämään pois. Kivisen tilalle tuli Jukka Rasila, ja hän liittyi mukaan käsikirjoitustiimiin Ville Keskilän ja Kalle Pylvänäisen kanssa. Tämä kolmikko näyttelee myös kaikki mahdolliset roolit. Esitysten taustalta löytyy myös näyttelijä, ohjaaja, teatterinjohtaja Otto Kanerva, joka on tuottanut ja ohjannut esitykset, sekä osallistunut myös käsikirjoittamiseen. 

”Tää on pitkä juttu. Saikkua on kokonaisuus, joka todennäköisesti on yksi eniten teattereissa ja ravintoloissa pyörineitä juttuja Suomessa. Ensimmäinen tehtiin yli kymmenen vuotta sitten. Aihepiiri on sellainen, että ihmiset tulevat esityksiin myös vähän niin kuin terapiaan. Sketsit toimivat niin, että nauru vapauttaa. Tää on vähän kun Mies ja alaston ase -elokuvat; uusia osia tehdään tarpeeseen. Meillekin on viestitetty, että ihmiset haluavat lisää ja yleisö on myös löytänyt paikalle. Tästä kaikesta on jotenkin luonnollisesti syntynyt Best of Saikkua, kiitos! jossa olemme koonneet kaikki herkkupalat yhteen. Se on todella hauska ja viihdyttävä esitys, sanoo Kanerva.