Mitä tapahtuu, kun kaksi eri sukupolven näyttelijää kohtaa?

Elämä näyttämöllä

  • Esityskausi: 23.2. - 2.3.2022
  • Kesto: n. 1 h 50 min (sis. väliajan)
  • Liput: 33,50€(peruslippu)/31€(eläkeläinen)/25€(opiskelija, työtön, varusmies)

Esitys kahden miehen kohtaamisesta, valtasuhteista ja samaan aikaan luopumisesta ja uudesta sukupolvesta.

Elämä näyttämöllä ohjelmistossa syksyllä 2021
Esitys Liput
23.2.2022 klo 19:00 Osta lippu
2.3.2022 klo 19:00 Osta lippu

Jossain päin maailmaa on pieni kaupunki ja siellä pieni teatteri. Teatterissa on Robert (Mikko Kivinen), vanheneva näyttelijä sekä John (Antti Peltola), nuori ja innokas näyttelijä ensimmäisessä työpaikassaan. Näiden kahden miehen kohtaamisista sekä lavalla että esiripun takana kertoo David Mametin Elämä näyttämöllä

Robert ja John ovat yhdessä teatterin lavalla illasta toiseen eri näytelmissä ja erilaisissa kohtauksissa. Vaikka näyttelijät pysyvät rooleissaan, paljastavat kohtaamiset näyttämöllä pinnan alla kyteviä valtasuhteita ja tunteita. Eikä kaikki jää näyttämölle – tiettyjä rooleja on pidettävä yllä myös pukuhuoneen puolella. Mametin loistava teksti kuvaa ihailua, kateutta, kunnioitusta ja jopa pelkoa inhimillisen tunnistettavasti. Tarkkanäköisyydellään näytelmä tuo myös esille elämän koomisen ja huvittavan puolen.

Käsikirjoitus: David Mamet
Ohjaus: Olka Horila
Valosuunnittelu: Sami Rauhala
Äänisuunnittelu: Kari Paukola
Pukusuunnittelu: Elina Vättö
Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu: Katja Partanen
Lavastussuunnittelu: Olka Horila
Tarpeisto ja lavasteet: Karita Fallström-Autio
Graafinen ilme: Nils Krogell
Esityskuvat:
Aki Loponen / Pictuner Oy
Tuotanto:
Riihimäen Teatteri yhteistyössä Iltama.fi kanssa
Esitysoikeus: Nordic Drama Corner
_

Lippuvaraukset Riihimäen Teatterista: lippuvarauslomake

Voit myös ostaa liput lippuvälittäjämme Lippupisteen verkkokaupasta. Kun esitykset on avattu myyntiin, pääset vasemmalla olevasta esityskalenterista suoraan Lippupisteen verkkokauppaan klikkaamalla ”Osta liput”.

Tilausesitys- / kiertue-esitystiedustelut: www.iltama.fi

 

On ollut etuoikeus päästä työstämään Mikko Kivisen kanssa roolia, joka on myös traaginen. Katsojat eivät välttämättä ole nähneet tätä puolta Mikosta, ja se on mielestäni lahja yleisölle. Mikon taisteluparin Antti Peltolan tarkkaa ja hienovireistä näyttelemistä on nähty Riihimäellä ennenkin. Näiden kahden näyttelijän yhteistyöstä on syntynyt jotain todella hienoa”, sanoo ohjaaja Olka Horila.

David Mamet on yhdysvaltalainen kirjailija, esseisti, näytelmäkirjailija, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja, jonka näytelmä Myyntitykit (Glengarry Glen Ross, 1984) on palkittu Pulitzer-palkinnolla. Käsikirjoittajana hän on myös ollut Oscar-ehdokkaana elokuvista Ratkaisun hetki (1982) ja Wag the Dog – häntä heiluttaa koiraa (1997).