Koskettava ja kaunis esitys elämän muuttumisesta

Sekunnit ennen kaatumista

  • Esitykset: 19.1. & 14.3.2024
  • Kesto: n. 1h 30 min (ei väliaikaa)
  • Liput: 35€ perus / 32€ eläkeläinen, ryhmä / 29€ opiskelija, työtön

Sekunnit ennen kaatumista on koskettava ja kaunis teatteriesitys sairastumisesta ja siitä kun elämä muuttuu. Mitä itselle ja läheisille tapahtuu, kun terveestä tulee sairas ja autettava?

Esitys Liput
Pe 19.1.2024 klo 19:00 Osta lippu
To 14.3.2024 klo 19:00 Osta lippu

Esitys nostaa esiin kokemuksia ja tunteita, joista ei usein puhuta ääneen. Samalla se on rakkaudenosoitus läheisille, ja se puhuu välittämisestä, myötätunnosta ja toivosta haurauden hetkellä. Sekunnit ennen kaatumista ei rajaudu käsittelemään vain sairastumista, vaan se on monin tavoin samaistuttava. Yhdelle kaatuminen voi tarkoittaa rähmällään oloa ihmissuhteen päätyttyä, toiselle kipua ja häpeää, kun menettää työpaikan. Henkilökohtaisten kokemusten lisäksi teatteriesitys on yhteiskunnallinen kannanotto sairastuneiden ja vammaisten asemasta: Miksi heikossa asemassa olevat ihmiset ja vähemmistöt jäävät näkymättömiin ja syrjään – tulevat syrjityiksi?  

Esityksessä näyttelevät hurmaavat: Pinja Hahtola, Sari Havas, Ria Kataja, Minna Kivelä, Irina Pulkka ja Minna Puolanto.

Ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii Elina Snicker ja dramaturgina Heini Junkkaala. Valo-ja äänisuunnittelijana toimii Saija Raskulla. Myös kirjailija Hannele Cantellon ollut tiiviisti mukana teoksen valmistelussa.

Tuotanto: Iloinen Talo