KEVÄT 2022 – erityisjärjestelyt esitystoiminnassa ja lipunmyynnissä

Riihimäen Teatteri seuraa hallituksen sekä viranomaisten ohjeistuksia ja linjauksia koskien koronan aiheuttamia poikkeusoloja. Päivitämme tälle sivulle tietoa teatteriesitysten erityisjärjestelyistä (päivitetty 13.1.2022)

KORONAPASSI

HUOM! Valtioneuvosto on hyllyttänyt koronapassin käytön rajoitusten vaihtoehtona 31.1.2022 asti. Tästä syystä perumme tammikuun esitykset. Olemme yhteyksissä esityksiin lippuja ostaneisiin ja varanneisiin mahdollisimman pian. Mikäli et ole jättänyt yhteystietojasi lippujen oston yhteydessä, olethan yhteyksissä info@riihimaenteatteri.fi tammikuun aikana. Muuten lippuja voi ostaa ja varata kevään esityksiin toistaiseksi normaalisti.

Rajoitusten vaihtoehtona Riihimäen Teatterissa on käytössä koronapassi. Tämä mahdollistaa esitystoiminnan jatkumisen, mutta teatteriin pääsee vain voimassa olevalla koronapassilla. Lataathan/tulostathan passin valmiiksi ja saavut näytökseen hyvissä ajoin. Jos koronapassin käyttö ei ole vielä tuttua, katso toimintaohjeet:

Koronapassia edellytetään kaikilta 16-vuotiailta tai sitä vanhemmilta katsojilta. Varauduthan tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytesi.  

Toimi näin: 

  • Kirjaudu etukäteen Omakantaan osoitteesta kanta.fi
  • Passi on käytännössä sivulla näkyvä nimesi ja QR-koodi sekä henkilöllisyystodistus. 
  • Tallenna/tulosta tiedosto tai ota siitä kuvakaappaus kännykkääsi. Passin voi siis joko tulostaa mukaansa tai näyttää mobiililaitteelta. 
  • Passi tarkastetaan teatteriin saapuessasi. 
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.
  • Huom! Maskisuositus yleisötiloissa ja katsomossa säilyy. 

Yleistä koronapassista

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Käyttäjä hakee passin Omakanta-palvelusta. Teatteri lukee passit THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei näytä järjestäjälle muita terveystietoja kuin todistuksen koronasuojasta. 

Lisätietoja varten suosittelemme tutustumaan Kanta-palvelun Usein kysyttyä koronapassista -koontiin.

Ei koronapassia!

Mikäli sinulla ei ole koronapassi vielä voimassa, voit vaihtaa liput myöhempiin esityksiin olemalla yhteyksissä teatterin lipunmyyntiin (info@riihimaenteatteri.fi / 044 537 0300). Huom! Lippujen siirto tulee tehdä ennen esitystä.

 

ESITYSTEN MYYNTI & ISTUMAPAIKAT
Joulukuussa käytössä on normaali katsomo ja paikkanumerot pitävät paikkansa.
Avaamme ovet katsomoihin jo noin 20 min ennen esityksen alkua. Henkilökuntamme opastaa paikan päällä yleisöä.

TURVAVÄLIT & HYGIENIA
Muistathan pitää etäisyyttä muihin seurueisiin lämpiötiloissa. Koska muut huomioiva liikkuminen vie enemmän aikaa, kannattaa teatterille saapua ajoissa.  Vältäthän omalta osaltasi ruuhkien muodostamista myös väliajalla ja näytöksen päätyttyä. Teatterilla on ohjeistuksia hygieniasta huolehtimiseen. Tarjolla on aina myös käsienpesumahdollisuus sekä käsidesinfiointiainetta.

VAATESÄILYTYS
Narikka on esityksissä normaalisti käytössä 1.10. alkaen. Narikan voi maksaa lähimaksulla, käteisellä tai ostaa lippukassalta.


KASVOMASKIT
Alueella on voimassa vahva maskisuositus. Teatteriesityksissäkin on siis syytä toistaiseksi käyttää hengityssuojaa tai kasvomaskia, sillä turvavälit eivät enää ole käytössä katsomossa. Aulahenkilökuntamme käyttää myös kasvomaskia tai muuta suojaa asiakaspalvelutehtävissä esitysten yhteydessä.
 

KIPEÄNÄ ON JÄÄTÄVÄ KOTIIN, LIPUT JOUSTAVAT
Sairastapauksissa vaihdamme liput kuluitta myöhempään näytökseen. Mikäli sinulla on näytöspäivänä flunssaoireita tai olet altistunut koronavirukselle, ole yhteydessä teatterin lipunmyyntiin ennen esityksen alkua numeroon 044 357 0300 tai sähköpostitse info@riihimaenteatteri.fi


ESITYSTEN PERUUNTUMINEN
Mikäli teatteri joutuu perumaan esityksen, pyrimme ensisijaisesti järjestämään tilalle korvaavan näytöksen. Liput on myös mahdollista hyvittää tai vaihtaa Riihimäen Teatterin lahjakorttiin, joka on voimassa vuoden myöntöpäivästä. Huomaathan, että Lippu.fi-verkkokaupan, Lippupisteen toimipaikkojen tai R-kioskin kautta ostetuista lipuista emme voi palauttaa toimitus- tai palvelumaksujen osuutta.

VÄLIAIKA
Varaathan väliaikatarjoilut esityksiin aina etukäteen.  Näin vältät jonottamisen, ja seurueellenne varataan pöytäpaikka valmiiksi. Väliaikatarjoilut voi varata vähintään 3 päivää ennen esitystä varauslomakkeella. Tämän jälkeen varauksia voi tehdä puhelimitse numerosta 010 07721 (0,49€/min+pvm/mpm). Väliaikatarjoilut voi  maksaa etukäteen luottokortilla tai paikan päällä Teatterihotellin vastaanottoon ennen esitystä.